lørdag 19. mars 2011

Lindesnes-Haukeliseter 2010

Første etappe gjennomførte vi høsten 2010.
Tre av oss Mona,Elin og Tove startet opp på Lindesnes på sykkel i slutten av august. Vi brukte to dager opp til Ljosland.
Den første dagen syklet vi opp til Smedsland familiegård hvor vi hadde leid husrom. Dagen etter kom vi fram til Ljosland hvor Lise kom og var med noen dager.Om kvelden nøt vi en herlig reinsdyrbiff med tilhørende selvplukkede kantareller før vi skulle gå inn i heiene med enkel og lettvint middagstilberedning.
Den første gådagen ble til en lang dag siden vi valgte å gå rundt Langevatnet.Vått og myrlendt terreng og fint vær gjorde pausene våre litt vel lange. Men vi kom oss til Gaukehei( Normannsbu)f før det ble mørkt.










Påfølgende dag ble vi litt mer strukturerte og kom oss til Øyuvsbu etter 8 timer ute selv om været var strålende og dyrelivet underholdende.Det mynglet med lemen,ryper og ikke minst rene og pene sauer.
Morgenen etter forlot Lise(og Fredrik som var snill og hjalp oss med sykler og transport i starten)oss ved Suleskardveien.
Herfra gikk vi tre videre innover Setesdalsheiene og på østsiden av Rosskreppfjorden.Hyttene vi overnattet på var Svartenut,Bossbu og Kringlevatn før vi kom til Storsteinen.
Været var upåklagelig, det var blitt september, vi gikk i shorts,badet både underveis og framme ved hyttene som lå ved idylliske vann, og vi koste oss i det fine været.
Videre fra Storsteinen  og inn i Ryfylkeheiene gikk vi til Hovatn,Vassdalstjønn(en perle)og Krossvatn, flere dager med sikt til Blåsjø, nordeuropas største oppdemte vann, som nå var kraftig neddemt og med mange øyer.
I løpet av natta hadde vinden økt på og shortsen ble pakket ned og langbukse og vindjakke kom i bruk.
Vi gikk nå ut av heiene og inn i terreng med mer fjell.
Fra Krossvatn gikk vi gjennom Kyrkjesteinskardet og ned til frodig fjellterreng og Mostøl.Herfra videre til Bleskestadmoen og Holmavasshytta.
Siste dagen gikk vi til Haukeliseter og hadde turens eneste dag som vi gikk med regntøy halve dagen, da skydekket var lavt, og det så ut til at det kunne begynne og regne når som helst.
Framme på Haukeliseter smakte det med en god og varm dusj, en bedre middag og å legge seg i hvitt, delikat sengetøy.
Underveis gjorde vi oss nye erfaringer;Gleden av å finne mat gjennsatt av andre turister, så som mandelpoteter og brunost. Undring over alt gjennglemt tøy og utstyr.Oppfinnsomme smaksvarianter i havregrøten, når det stedvis manglet både sukker,salt og melkepulver.Avhengiheten av mobildekning(som var høyst fraværende).Samhold,hverandres erfaring og fordeling av oppgaver og gjøremål.
Og ikke minst freden og roen vi følte og hvor fort vi tilpasset oss sivilisasjonen igjen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar