tirsdag 23. april 2013

9.april Saltoloukta-Sitojaure-Aktse

Sol/lettskyet og 10 minus.
Etter en god frokost og med innstilling på å rekke langt denne dagen kom vi oss opp i flatt,litt kjedelig terreng og etterhvert til rastebu(ligger omtrent midtveis mellom to hytter)her ytret Mona litt betenkeligheter med å gå så langt vi hadde planlagt.
Men, Mona fikser det meste,vi hadde knapt fått på oss skia igjen før Mona haiket videre med skuter til neste hytte-og vips så staket Elin og Tove videre!
Her rastet vi en snau time. Her var den yngste stugovärden vi møtte på, 11 mnd, trygt sammen med mamma og pappa.
Vi pratet med to svenske damer som hadde returnert fra dit vi skulle,de hadde brukt 5 timer samme vei som oss og 4 tilbake-så vi så for en sen kveld-men vi brukte såvidt over 3 timer!
Her krysset vi vannet og hadde en utrolig laaaang motbakke foran oss. Forsåvidt den eneste gangen på turen vi kunne ha gått med feller! Surt og kald motvind ble det en "mördarebakke" på denne turen.
Fin nedkjøring fra fjell, tendenser til slalom.Av med skia helt på slutten nede i skogen.
På Aktse var det stappfullt,men vi fikk plass på hunderommet og "Bjørne" sov under Monas seng.De svenske hyttene er ganske enkle og utnytter soveplassen ofte med tre etasjer og gardinforheng i døra.
Men det ble en morsom kveld med 5 fransktalende sveitsere,to samer og oss.
Samene hadde mye godsaker i kjølebaggene sine,de var ute for å pilke og hadde godt om plass på skuterne sine. De vartet oss opp med appelsiner,kokte egg,brød og røkt ørret og en liten dram.
Ellers fikk vi ikke lov av mannfolka hverken og hente vann eller hugge ved-så da så!!
33 km

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar