onsdag 4. september 2013

22.aug Dærtahytta-Rostahytta

Utover natta økte vinden på og regnet pisket utenfor vinduene.Skjønner godt at det er værhardt her og at mange blir liggende værfaste her om vinteren.
Litt uvant med bare 3 grader,og siden vi ikke hadde der veldig travelt denne morgenen, somlet vi litt før vi pakket på lue,votter og ekstra ullgenser under regntøyet før vi gikk i regn og motvind avgårde.
Bratt stigning oppover i steinur som var glatt og sleip av regnværet, på det høyeste punktet var vi oppe i 1033 moh.
Været innbød ikke til rast,men en liten stopp i le foran noen store steiner ble det såvidt.
Vi traff et par som hutret over en tilbakelagt vading,så da var det bare å "grue" seg til det.
De siste 6 km. var løypa lagt om og innviet denne sommeren,så stien var ikke veldig markert her enda.
Tåka lå langt nedover toppene, men i det fjerne hørte vi susen av Rostaelva, og som ved et trylleslag dukket hytta opp i syningen på andre siden av elva.
Deilig og komme fram til hytta og få på seg tørre klær. Her var det mange nasjonaliteter og utpå ettermiddagen kom hyttetilsynene også for å være der noeb dager.
Vi hadde en trivelig kveld rundt "norskebordet" og etter mørkets frambrudd banket det på og en ung mann dukket opp i døråpninga.Det viste seg at det var en NPL-er, en 19-åring som hadde startet opp på Nordkapp for 20 dager siden. Av alle ting dro han opp to vinflasker som han hadde fått på Gappohytta,snill som han var delte han gladelig med oss!
17 km 6.5 timer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar