torsdag 12. september 2013

26.aug Kuonarjohka-Meekonjärvi-Pihtsusjärvi-Kopmajoki-Somashytta

Stod opp med sola idag.Finner legger seg kl.21 og står opp kl.05.30 fortalte de norske damene vi traff i Pältsastugan oss, og det stemte jo!! I tillegg ligger de en time foran oss i tid,så vi var da oppe 04.30 og ute av hytta før kl 6 norsk tid.
Til neste hytte var det beregnet 5 timer, men med vind i ryggen kom vi til hytta etter to timer, så da var det bare og fortsette.
Ante at regnværet nærmet seg,men vi rakk såvidt å spise litt før de første dråpene kom.
Over oss patruljerte helikopter og sjøfly jevnt for å fly inn fotturister som skulle bestige Halti 1332 moh-Finlands høyeste fjell.Neste hytte vi kom til var utgangspunktet for bestigningen av det"høye" fjell. Vi hadde lurt litt på om vi skulle overnatte der,men klokka var ikke mer enn 13.30, så det ble en times rast før vi la ut på de neste 11 km til neste hytte. Der skulle vi nemlig overnatte hadde vi bestemt oss for.
Mye steingåing i dag også,så da hytta dukket opp i syninge,var tanken om å få av seg fjellskoa og lufte såre bein veldig god.
Den følelsen ble kortvarig, for hytta var fyllt med fire finske unge menn. En rask besluttning ble tatt på trappa om å fortsette fire km til, og innen en time ville vi være framme og ha kommet inn i Norge igjen.
Godt var det og komme fram, fyre opp i ovnen og roe beina etter mange km.
36 km 12 timer.

1 kommentar:

  1. Veldig til fart. Jeg overnattet på Pithsujervi med 2 voksne finner og det var en opplevelse.

    SvarSlett